My Boy Lollipop-Millie Small

Millie Small (Clarendon, 6 oktober 1946) is een zangeres van Jamaicaanse afkomst. Haar bijnaam was The Blue Beat Girl.

Ze vertrok in 1963 op uitnodiging van Chris Blackwell naar Engeland.
Haar bekendste hit stamt uit 1964, My Boy Lollipop met (volgens sommige bronnen) op mondharmonica de toen nog erg jonge Rod Stewart. Dit nummer staat bekend als de eerste en zelfs een van de weinige internationale ska-hits.


On the good ship Lollipop.


Opgenomen in New York op 16 januari 1935. Dit liedje komt oorspronkelijk uit de 1934 film Bright Eyes van het waanzinnig populaire kindersterretje Shirley Temple. Feitelijk gaat het liedje helemaal niet over een schip, maar over (en gezongen in) een Douglas DC-2 vliegtuig. Deze versie wordt gezongen door Mae Questel (niet Questal zoals op het label staat).

Ze werd op 13 september 1908 geboren, startte haar loopbaan in het Vaudeville en werd beroemd door haar tekenfilmstem voor Betty Boop. Naast de stem van Betty Boop deed ze ook de stem van Olive Oyl (Olijfje) in die andere hele succesvolle tekenfilm-serie van de Fleisher Studios: Popeye. Van 1931 tot 1939 leende Questel haar stem aan Betty Boop in meer dan 150 animatiefilms. Haar laatste optreden als Betty Boop was in 1988 in een gastrol in Who Framed Roger Rabbit. Mae Questel stierf op 4 januari 1998 in New York op de leeftijd van 89.


'